• Cohousing-Patershof

Item rond Samen wonen

 • Info

  De stad Sint-Niklaas en Interwaas zijn​ in gesprek met verschillende partners om dit woonproject op de Paterssite mogelijk te maken. Alle pistes werden en worden grondig onderzocht. Binnenkort zal een sterk projectvoorstel worden bekendgemaakt en zal je opnieuw kunnen inschrijven voor dit unieke, toekomstgerichte woonproject.

  ‘Cohousing Patershof’ is gevestigd op een site gelegen in de stadskern van Sint-Niklaas, op wandelafstand van het station (hoek Truweelstraat en Leopold II-laan). Deze site omvatte oorspronkelijk de ‘Paterskerk’, een klooster van Paters Franciscanen (Minderbroeders), een binnentuin met parking en de parochiezalen ‘Familia’.
  Nadat de Paters Franciscanen afscheid namen van hun klooster en kerk, kon de Stad Sint-Niklaas in 2014 de paterssite aankopen. Vervolgens besloot het stadsbestuur, om in overleg met ‘Interwaas’ (Intergemeentelijk samenwerkingsverband voor streekontwikkeling in het Waasland) de paterssite nieuw leven in te blazen. Namelijk, door op de site eigentijdse vormen van samenwonen mogelijk te maken terwijl binnentuin en parking als één aantrekkelijk openbaar park heringericht worden.
  Het behouden van een gemeenschapsfunctie, in de traditie van de Paters Franciscanen, zij het seculier, was een uitdrukkelijke wens bij de verkoop van de site. Zo onstond Cohousing Patershof.

 • Foto's
 • Op de kaart

  No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.